JAnus vs JAcobus

Janco de Jong, de ontwerper van de al om bekende JAnus houtkachel, is sinds oktober 2009 actief met de productie van de nieuwe JAcobus houtkachel. Wat is nou het verschil tussen deze 2 typen houtkachels? Hieronder een beknopte uiteenzetting van de feitelijke verschillen. .

Technische verschillen:
In de JAcobus is een compleet nieuw (gepatenteerd) verbrandingssysteem toegepast. In dit systeem zorgen m.n. de unieke wijze van voorverwarmen en toevoeren van de verbrandingslucht voor een zeer schone verbranding. Ook is het rendement van de JAcobus aanzienlijk hoger (>80% tegenover JAnus ca. 73%). Door de hoge verbrandingstemperatuur blijft het ruit perfect schoon. Ook wordt de JAcobus met maar 1-knop bediend, hierdoor is hij zeer gebruiksvriendelijk en kun je geen foutieve instellingen maken. De verhouding tussen de verschillende zuurstoftoevoeren (primair, secundair en tertiair) is bij wijze van spreken “voorgeprogrammeerd”. Daarnaast is de JAcobus standaard voorbereid voor zuurstoftoevoer vanuit een andere ruimte, hierdoor kan hij ook in woningen met bijv. WTW of balans ventilatie zonder problemen worden toegepast. Natuurlijk kan de JAcobus houtkachel ook gewoon de zuurstof uit de ruimte halen waar hij staat.
De uitstoot van CO en fijnstof is t.o.v. van JAnus met meer dan 400% (!) teruggebracht. Met de JAcobus haalt u dus moderne techniek en ouderwetse gezelligheid in huis.

jacobusvsjanus.jpg
© 2011 - 2024 JAnus-houtkachels-JAcobus-houtkachel | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel